Thursday, 16 August 2012

Tik tok tik tok jam hidup saya berbunyi

Tik tok tik tok jam hidup manusia berbunyi dan tidak pernah berhenti selagi tuhan mengizinkan. Kita tidak tahu selama mana kita akan hidup di bumi Allah yang indah ini, oleh itu hargailah setiap jam minit dan saat yang tuhan berikan kepada kita.

Tik tok tik tok jam hidup farah juga masih berbunyi dan masih lagi berputar alhamdulillah.. Setiap jam minit dan saat yang dikurnia tuhan akan farah manfaatkn sebaik mungkin.Selagi jam hidup farah berputar, farah akan penuhi setiap saat dengan kegembiraan dan kebahgiaan insyaallah. Pernah seseorang bertanya pada farah, "kalau la hari ini hari last dalam hidup awak apa perkara yang paling awk ingin lakukan?" farah terdiam tidak tahu bagaimana hendak menjawab soalan itu. Pada masa tu farah rasa terlalu banyak perkara yang farah ingin lakukan dan ketika itulah farah sedar masa yang berlalu tidak akan berulang andai tuhan merberhentikan jam hidup kita dan masih banyak lagi perkara yang tidak dapat dilakukan, menyesal pun tiada gunanya lagi..

Jadi, farah akan cuba pastikan sitiap jarum saat dalam jam hidup farah, akan lalui perkara yang indah, agar farah tidak menyesal di kemudian hari insyaallah... Ingatlah bahawa jam hidup kita boleh berhenti bila-bila masa sahaja..Janganlah kita menyesal kemudian hari kerana mengabaikan setiap saat yang dikurnia oleh tuhan...


Post a Comment